Uutisia

7. maalis, 2018

Ei ole mennyt ihan putkeen alkuvuosi. 
Pientä vastoinkäymistä vähän joka suunnasta. Turun näyttely meni ihan metsään, enkuissa Sisu ja Tupu teki ensiesiintymisensä kehässä ja olivat kyllä hienosti käyttäytyviä ensikertalaisia. Loistava esiintyminen molemmilta. Tuukka esiintyi täydellisesti, harmi, ettei tuomari osannut arvostaa Tuukan loistavaa persoonaa :) Patin kanssa ei kehään ehditty lainkan, koska kehä oli n. 3 tuntia myöhässä. 

Tammikuussa loppisiasena tippui koiranruokapurkki jalalle ja sitä on podettu nyt tänne maaliskuun alulle asti. Murtuma jalkapöydän pitkissä luissa. Vielä maaliskuun loppuun saakka sairaslomaa jotta paranisi kunnolla. Alkanut vähän tympiä koko kinkkaaminen (no jo sitä 8 viikkoa kinkattu, joten kai tää kolme viikkoa vielä menee). 

Raisan viime vuoden puolella syntynyt tyttötrio lähti uusiin koteihin ympäri pohjolaa (Tromssaan, Pelloon ja Tampere). Nimbuksen silmän kanssa oli ongelmaa, siinä on synnynnäinen vika ja kostutus tippoja joudutaan käyttämään ainakin toistaiseksi. Muuten ei näytä menoa haittaavan. Tyttötrio on tosi pikkusia, ekoilla rokotuksilla kävivät juuri ja 1500 g - 2000 g painot. 

Myyn pennut syntyivät alkuvuodesta, 5 poikaa ja 1 tyttö. Tyttö ja pienin pojista menehtyivät viikon sisällä. 4 poikaa jatkoivat vilkkaasti menoa, kotiutuen muutama viikko sitten omiin koteihinsa. Hekin ovat aika pienikokoisia ja kaikki todella hienoja. Heitä odotetaan näkyväksi näyttelyissä. 

Pojista Turkuun muuttanut Jaajo kävi jo kaimaansa Radio Suomipopin Jaajoa moikkaamassa Turussa 2000. aamulypsylähetyksessä :) 

Maaliskuussa ei paljon näyttelyitä ole, ainoastaan Jämijärvi ilmoitettu kasvarin verran porukkaa.

Pakaset on rajoittaneet ulkoilua (jalan ohella), mutta onneksi nyt alkaa tuo aurinko jo vähän paistaa ja kevättäkin olla ilmassa. 

Tinka ja Tuukka heelerit kävivät silmätarkeissa 1.3., molempien silmät terveet, samoin Tuukan polvet. Nyt voidaan odotella Tinkan juoksuja ja miettiä josko Tuukan ja Tinkan pentuja olisi tulossa kesälle.

Tupu (Flame Ear's Purpple Rose) on myös astutettu ja pentuja odotetaan syntyväksi tämän kuun lopulla. Samoin Maisa (Flame Ear's Gerbe Rose) on astutettu, sen tiinehtyminen on vielä arvoitu.

Mukavaa kevään odotusta!

11. joulu, 2017

Messukeskuksen 3 päivän näyttelyturnee (8. - 10.12.2017) alkoi jo perjantai aamusta hyvissä ajoin (herätys klo 3).

Perjantain tulokset ei maata mullistaneet, mutta tyytyväinen olen silti tuloksiin (olisihan ne huonomminkin voineet mennä:
Jamppa (Yurrugar Secret Agent) VAL-ERI, VAK2, SA, PU4
Salli (Flame Ear's Roederer Cristal) AVO-ERI, AVK1
Riemu (Flame Ear's Sweetheart Rose) JUN-ERI, JUK2
Luca (Flame Ear's Beretta) VAL-ERI, VAK4
Pyry (Flame Ear's Peppercorn) AVO-EH, AVK2
Maisa (Flame Ear's Gerber Rose) JUN-EH, JUK3
Tinka (Pinpoint Infiniti) VAL-ERI, VAK2, SA, PN3
Tuukka (Mongrel's Harvest Moon) JUN-ERI, JUK2

Flame Ear's kasvattajaryhmä KASV2, KP

Lauantaina olikin sitten huippu hienot tulokset:

Jamppa (Yurrugar Secret Agent) VAL-ERI, VAK1, SA, PU1, CACIB, VSP, PMV-17
Riemu (Flame Ear's Sweetheart Rose) JUN-EH, JUK2
Luca (Flame Ear's Beretta) VAL-ERI
Pyry (Flame Ear's Peppercorn) AVO-EH, AVK2
Maisa (Flame Ear's Gerber Rose) JUN-EH, JUK3
Tinka (Pinpoint Infiniti) VAL-ERI, VAK3
Tuukka (Mongrel's Harvest Moon) JUN-ERI, JUK1, SA, SERT, PU2, PMJV-17
Milo (Flame Ear's Kheelan Warrior From Ireland) PEK1
Nuppu (Flame Ear's Beltaine) PEK1

Flame Ear's kasvattajaryhmä KASV2

Samoin sunnuntaina oli ihan huippu hienot tulokset!!!

Jamppa (Yurrugar Secret Agent) VAL-ERI, VAK1, SA, PU1, CACIB, VSP, PMV-17
Riemu (Flame Ear's Sweetheart Rose) JUN-ERI, JUK1, SA, SERT, PMJV-17
Luca (Flame Ear's Beretta) VAL-EH
Pyry (Flame Ear's Peppercorn) AVO-EH, AVK2
Maisa (Flame Ear's Gerber Rose) JUN-EH, JUK3
Tinka (Pinpoint Infiniti) VAL-ERI
Tuukka (Mongrel's Harvest Moon) JUN-ERI, JUK2, SA, VASERT
Milo (Flame Ear's Kheelan Warrior From Ireland) PEK1, KP, PU1, PM PENTU V-17
Nuppu (Flame Ear's Beltaine) PEK1

Flame Ear's kasvattajaryhmä KASV4, KP

Kiitos valtavasti ihanille Ystäville, joita ilman tämäkään viikonloppu ei olisi ollut yhtään mitään! Koko viikonloppu meni aivan stressittömästi ja hujauksessa.

Kiitos kun olitte mukana:
Juuli (kiitos majapaikasta ja kaikesta muustakin!!!), Maija ja Pertti (skumpasta), Tiina (matkaseurasta ja kaikesta muustakin), Tia, Pia (Tinkan esittämisestä ja hyvistä vinkeistä), Minna ja Juho (pullasta ja kahvista & kakusta), Kaisa (roudausavusta ja seuran pidosta), Pinja (Maisan esittämisestä), Sari, Annika, Jari (kotirintaman hoidosta ja huollosta), Päivi (henkisestä tsemppaamisesta). Ootte ihan parhaita! <3

11. joulu, 2017

Myyn ja Barton pentujen arvioitu synnytymä aivan loppuvuodesta 2017 tai alkuvuodesta 2018. 

 

29. loka, 2017

Näin paksusti voi Raisa neiti 5 viikon kohdalla. 

Taitaa useampi pentunen olla tulossa 🙃

29. loka, 2017

Aamupimeässä klo 7.40  starttasi auto kotoa (ensin tietysti piti etsiä tuulipuvunhousuja, goretex kenkiä, hihnoja ja todeta, ett auto oli niin täynnä talvirenkaita jne, ettei muut turistikoirat kuitenkan päässy mukaan kun autoon ei saanu häkkejä viriteltyä) kohti Metsämäen ravirataa. Ensimmäisen koiran aika oli 9.30 ja tuntia ennen piti paikalla olla. Muutaman koiran ehdin katsoa ennen omaa suoritusta Tinkan kanssa. 

Karhu testi oli ensinnä. Ja olihan aika jännää touhua. Tinka (Pinpoint Infiniti) nappasi karhun paskat parempiin suihin kun piti vain nuuhkaista ja sit jatkettiin matkaa täyttä ravia. Karhu sai raivokkaat haukut ja Tinka piti etäisyyden kokoajan hyvänä ja pysytteli mun ja karhun välissä. Todella urheasti ja rohkeasti pieni heeleri tyttö kaikki karvat pystyssä yritti saada karhua muuhun suuntaan valehyökkäyksellä. Testin lopussa huomion kiinnitti ravihevonen joka jolkotteli aukion laidalla ja mietiskeli, että pitäisiköhän tuotakin käydä haukkumassa, mutta jätti sitten rauhaan (Tinka ei ole eläessään hevosta nähnyt) Tinka sai kunnon aplodit suorituksensa jälkeen. Ja paistatteli toki muitten ihailussa ja paineli rinta rottingilla etiäpäin. 

Iltapäivällä oli sitten Susitesti. Tinka toimi jälleen samalla tavalla kuin karhun kanssakin, vähän liiankin rohkeasti ja välimatka jäi lyhyeksi. Kunnioitus sutta kohtaan ei ollut läheskään samaa määrää kuin Karhua, jota selkeästi kunnioitti. Todella hieno suoritus tämäkin.

Jamppa (Yurrugar Secret Agent) sitten toimikin aivan toisella tavalla. Se jähmetty suden nähtyään aivan paikalleen, oli kuin olisi 10 kg punnukset olleet jaloissa. Liikkui ehkä 10 cm koko testin aikana paikaltaan. Tuijotteli ihan johonkin muualle kun sutta päin. Välillä meni jopa mun taakse ja kurkisteli sieltä ja Jampan mielestä sanoma oli selvä: hoitele siä mamma tuo peto, miä en nyt vaan PYSTY!

Bea (FE Beatrix) toimi loistavasti Suden kanssa, samoin Karhun kanssa (karhu osiota en enää nähnyt, koska jouduin lähtemään kotiapäin siinä kohtaa kun vielä olis ollut pari tuntia aikaa jäljellä)! Bea sai myös hienot aplodit rohkeasta toiminnasta! (yleisön joukosta alkuun kuulunut supina koirasta, jonka takajalatkin tutisee jo niin kovin, kun pelkää - loppuivat alkuunsa kun Bea paineli karhua vastaan). Bean kohdalla arvelinkin, että siltä luonetta löytyy, koska ihan on äitiinsä Lyyliin tullut :) 

Testi oli todella hyödyllinen. Saatiin paljon tietoa koirien luonteista ja rohkeudesta, käyttäytymismalleista ja toimintakyvystä. Ja tietyllä tavalla toimiessaan tiedetään että kannattaako JUOSTA JA LUJAA :) 

Olen todella ylpeä kaikkien suorituksesta! 

Ensi kesänä loppu laumasta testiin ja Tinkalle Villisika ja Ilves testiin. Laumatestin voisi myös enkkujen kanssa ottaa, niin näkisi kuinka ne toimivat laumassa ja esim. onko laumassa voima suurempi vai tuleeko pelkoreaktio kuitenkin vaikka muu lauma on tukena. 

Kuvassa Bea karhun kanssa.